Augusta siera kūka

Kolekcijas: Fotorecepšu
Kūka agra rudens noskaņās :)

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 250 g drupinātu cepumu
  • 6 ēd. k. sviesta (kausēta)
  • 4 ēd. k. cukura
  • Pildījumam:
  • 500 g krējumsiera (es liku philadelphia)
  • 120 g cukura
  • 250 g kausētas baltās šokolādes
  • 2 olas
  • 6 ēd.k. aveņu džema
  • 3 ēd. k. aveņu liķiera (es liku karameļu mikiju finu)
  • 1 /2 tējk. sarkanās pārtikas krāsvielas
  • Rotāšanai:
  • 400 g kausētas baltās šokolādes
  • 200 g kausēta sviesta
  • 400 g krējumsiera
  • 2 ēd. k. citrona sulas
  • Glazūrai:
  • 250 g aveņu ievārījuma

Pagatavošana

120 min.
  1. Pamatne: sajauc cepumus ar sviestu un cukuru. Ietauko veidni un ieklāj maisījumu.
  2. Pildījums: izkausē balto šokolādi. Samaisa ar krējumsieru un cukuru. Pa vienai piesit olas. 4 ēd. k. pildījuma atstāj vēlākam, pārējo iepilda veidnē.
  3. Atlikušajam pildījumam pievieno ievārījumu, aveņu liķieri un pārtikas krāsvielu. Uzmanīgi pārlej pāri baltajam pildījumam.
  4. Cep 1 stundu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad veidni uz 13 stundām liek ledusskapī.
  5. Rotājums: izkausē šokolādi un sviestu. Samaisa krējumsieru ar citrona sulu un tam pievieno izkausēto šokolādi un sviestu. Kūku izņem no veidnes un pārlej ar maisījumu. 6) Atdzesē 1 stundu līdz virskārta kļūst stingra.
  6. Glazūra: katliņā izkausē ievārījumu, nedaudz atdzesē un tad pārlej pāri rotājumam. Atdzesē 30 minūtes līdz glazūra sacietē.
    <strong>Glazūra:</strong> katliņā izkausē ievārījumu, nedaud...
  7. Pasniedz atdzesētu līdz istabas temperatūrai.
    Pasniedz atdzesētu līdz istabas temperatūrai.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi