Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

FOTO: simona marhele

Kolekcijas: Fotoreceptes
Kūka agra rudens noskaņās :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 250 g drupinātu cepumu
  • 6 ēd. k. sviesta (kausēta)
  • 4 ēd. k. cukura
  • Pildījumam:
  • 500 g krējumsiera (es liku philadelphia)
  • 120 g cukura
  • 250 g kausētas baltās šokolādes
  • 2 olas
  • 6 ēd.k. aveņu džema
  • 3 ēd. k. aveņu liķiera (es liku karameļu mikiju finu)
  • 1 /2 tējk. sarkanās pārtikas krāsvielas
  • Rotāšanai:
  • 400 g kausētas baltās šokolādes
  • 200 g kausēta sviesta
  • 400 g krējumsiera
  • 2 ēd. k. citrona sulas
  • Glazūrai:
  • 250 g aveņu ievārījuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Pamatne: sajauc cepumus ar sviestu un cukuru. Ietauko veidni un ieklāj maisījumu.
  2. Pildījums: izkausē balto šokolādi. Samaisa ar krējumsieru un cukuru. Pa vienai piesit olas. 4 ēd. k. pildījuma atstāj vēlākam, pārējo iepilda veidnē.
  3. Atlikušajam pildījumam pievieno ievārījumu, aveņu liķieri un pārtikas krāsvielu. Uzmanīgi pārlej pāri baltajam pildījumam.
  4. Cep 1 stundu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad veidni uz 13 stundām liek ledusskapī.
  5. Rotājums: izkausē šokolādi un sviestu. Samaisa krējumsieru ar citrona sulu un tam pievieno izkausēto šokolādi un sviestu. Kūku izņem no veidnes un pārlej ar maisījumu. 6) Atdzesē 1 stundu līdz virskārta kļūst stingra.
  6. Glazūra: katliņā izkausē ievārījumu, nedaudz atdzesē un tad pārlej pāri rotājumam. Atdzesē 30 minūtes līdz glazūra sacietē.
    <strong>Glazūra:</strong> katliņā izkausē ievārījumu, nedaud...

    FOTO: simona marhele

  7. Pasniedz atdzesētu līdz istabas temperatūrai.
    Pasniedz atdzesētu līdz istabas temperatūrai.

    FOTO: simona marhele

  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas fileja sinepju un medus glazūrā

Vistas fileja sinepju un medus glazūrā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas