Augusta siera kūka

4 1
Kūka agra rudens noskaņās :)

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 250 g drupinātu cepumu
  • 6 ēd. k. sviesta (kausēta)
  • 4 ēd. k. cukura
  • Pildījumam:
  • 500 g krējumsiera (es liku philadelphia)
  • 120 g cukura
  • 250 g kausētas baltās šokolādes
  • 2 olas
  • 6 ēd.k. aveņu džema
  • 3 ēd. k. aveņu liķiera (es liku karameļu mikiju finu)
  • 1 /2 tējk. sarkanās pārtikas krāsvielas
  • Rotāšanai:
  • 400 g kausētas baltās šokolādes
  • 200 g kausēta sviesta
  • 400 g krējumsiera
  • 2 ēd. k. citrona sulas
  • Glazūrai:
  • 250 g aveņu ievārījuma

Pagatavošana

120 min.
  1. Pamatne: sajauc cepumus ar sviestu un cukuru. Ietauko veidni un ieklāj maisījumu.
  2. Pildījums: izkausē balto šokolādi. Samaisa ar krējumsieru un cukuru. Pa vienai piesit olas. 4 ēd. k. pildījuma atstāj vēlākam, pārējo iepilda veidnē.
  3. Atlikušajam pildījumam pievieno ievārījumu, aveņu liķieri un pārtikas krāsvielu. Uzmanīgi pārlej pāri baltajam pildījumam.
  4. Cep 1 stundu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad veidni uz 13 stundām liek ledusskapī.
  5. Rotājums: izkausē šokolādi un sviestu. Samaisa krējumsieru ar citrona sulu un tam pievieno izkausēto šokolādi un sviestu. Kūku izņem no veidnes un pārlej ar maisījumu. 6) Atdzesē 1 stundu līdz virskārta kļūst stingra.
  6. Glazūra: katliņā izkausē ievārījumu, nedaudz atdzesē un tad pārlej pāri rotājumam. Atdzesē 30 minūtes līdz glazūra sacietē.
    <strong>Glazūra:</strong> katliņā izkausē ievārījumu, nedaud...
  7. Pasniedz atdzesētu līdz istabas temperatūrai.
    Pasniedz atdzesētu līdz istabas temperatūrai.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize