Ābolu pīrāgs "Rudens"

2009. gada 15. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Bļodā ieber miltus un pievieno margarīnu, kas sagriezts klucīšos. Ar rokām mīca līdz margarīns ir pilnībā izmīcīts miltos un veido drūpošu masu, tad pievieno ūdeni, mazliet sāls. Mīklu samīca bumbulī un liek vēsā vietā uz 15 min.
2. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.
3. Ņem mīklu un sadala 2 daļās. Vienu daļu izrullē un liek cepamajā formē, tad saliek pusi ābolu šķēlīšu, pārkaisa ar cukuru, vaniļas cukuru un kanēli, var arī mazliet sezama sēklas. (Ja āboli nav tik skābi, var uzkaisīt citronskābi).
4. Atlikušo mīklu pārdala vēl uz pusēm, vienu daļu izrullē un liek virsū kā otro kārtu, tad atkal atkārto visas darbības ar ābolu likšanu.
5. No pēdējās mīklas daļas veido strēmeles, kuras liek virsū otrajai ābolu kārtai.
6. Visu pārkaisa ar sezama sēklām un liek cepeškrāsnī. Cep apmēram 30 min.
7. Pīrāgs ir garšīgāks, kad ir atdzisis vai auksts.
Foto: Receptes.lv
8. Lai labi garšo!
Uz augšu