Ābolu pīrāgs "Rudens"

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 180 g sviesta vai margarīna
  • 150 ml auksta ūdens
  • 5 āboli (vēlams skābi)
  • Sāls
  • Cukurs
  • Vaniļas cukurs
  • Citronskābe
  • Kanēlis
  • Sezama sēklas

Pagatavošana

60 min.
  1. Bļodā ieber miltus un pievieno margarīnu, kas sagriezts klucīšos. Ar rokām mīca līdz margarīns ir pilnībā izmīcīts miltos un veido drūpošu masu, tad pievieno ūdeni, mazliet sāls. Mīklu samīca bumbulī un liek vēsā vietā uz 15 min.
  2. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.
  3. Ņem mīklu un sadala 2 daļās. Vienu daļu izrullē un liek cepamajā formē, tad saliek pusi ābolu šķēlīšu, pārkaisa ar cukuru, vaniļas cukuru un kanēli, var arī mazliet sezama sēklas. (Ja āboli nav tik skābi, var uzkaisīt citronskābi).
  4. Atlikušo mīklu pārdala vēl uz pusēm, vienu daļu izrullē un liek virsū kā otro kārtu, tad atkal atkārto visas darbības ar ābolu likšanu.
  5. No pēdējās mīklas daļas veido strēmeles, kuras liek virsū otrajai ābolu kārtai.
  6. Visu pārkaisa ar sezama sēklām un liek cepeškrāsnī. Cep apmēram 30 min.
  7. Pīrāgs ir garšīgāks, kad ir atdzisis vai auksts.
    Pīrāgs ir garšīgāks, kad ir atdzisis vai auksts.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

ligita 2016. gada 17. marts 12:20
te ir viens sīkums aizmirsies, tas ūdens ir jāpaskābina ar citronskābi vai etiķi, līdžigi kā Napaleona kūkai un nevar ar rokām mīcīt ,jākapā ar nazi.
nav 2010. gada 24. decembris 18:45
Nu nez, man ar nesanaaca, saliku tik miltus ar sviestu un, ja pievienotu udeni, tad tur nekas nesanaktu, pievienoju vel olu, sodu un cukuru, beigaas sataisiiju smilshu miiklu, labaak taa, nekaa iet zudumaa...
paula cilipane 2010. gada 30. septembris 19:29
ertyuxcfghjnklufg

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize