Omlete ar cieto sieru

Sastāvdaļas

  • 200 g siera, 4 olas, 4 ēd.k. skābā krējuma, 2 ēd. k. miltu, sāls, 2 ēd. k. sviesta

Pagatavošana

30 min.
  1. Omletei var izmantot dažādas cieto sieru šķirnes.
  2. Sieru sarīvē, pievieno olu dzeltenumus, krējumu, miltus, ja nepieciešams, arī sāli. Samaisa.
  3. Masā uzmanīgi iecilā sapuitotus olu baltumus.
  4. CEP CEPEŠKRĀSNĪ.
  5. Masu ielej pannā, kura perdzēta cepeškrāsnī.
  6. Pirms cepšanas pannu ietauko vai ielej eļļu un vienmērīgi izklāj pa pannas virsmu.
  7. Gatavei omletei virsma ir dzeltenīgi brūna, omlete uzpūšas; iedurot ar sērkociņu, tas ir sauss.
  8. Omleti pasniedz tūlīt pēc izcepšanas ar kausētu sviesu. Sviestu var arī nekausēt, bet vienkārši nogriest gabaliņu un uzlikt uz karstās omletes, lai izkūst.
  9. Nav vēlams uzglabāt, jo omlete kļūst sausa, sakrīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi