Mascarpone siera kūka

2009. gada 7. septembris
Foto: Depositphotos.com
No siera kūkas neviens vēl nav atteicies. Gatavo pats vai liec pie darba kādu, kam padodas labāk, bet sevi iepriecināt ar ko gardu vienmērvajag!
Pagatavošana
150 min
1. Cepumus saberž pulverī.
2. Pievieno 100 g izkausēta sviesta un samīca.
3. Tortes formā liek izveidoto masu un izlīdzina, cep 160 grādos apmēram 15 min.
4. Izceptu liek ar visu formu atdzesēties, pilnīgi aukstai jābūt!
5. Saputo olas ar cukuru, lai būtu cukurs gandrīz izkusis.
6. Sieru liek bļodā un tam klāt pievieno sakulto olu masu, kārtīgi izmaisa,lai siers nepaliek gabaliņos!
7. Gatavo masu lej virsū izceptajai pamatnei, cep cepeškrāsnī 160 grādos , apmēram 90 min, iedurot irbuliti nelip nekas klāt un virsiņa ir smuki zeltaina :)
8. Kūku liek atdzesēties, beigās vel ledusskapī, jo stingrāka paliek!
9. Ogas samaļ blenderī, mērcīte gatava!
10. Sagriež kūku gabalinos, liek uz šķīvīša un pārlej kūkai sagatavoto ogu mērcīti! Ļoti garšīgi :)
11. Labu apetīti!
Uz augšu