Mascarpone siera kūka

3 1
Mascarpone siera kūka
Foto: Depositphotos.com
No siera kūkas neviens vēl nav atteicies. Gatavo pats vai liec pie darba kādu, kam padodas labāk, bet sevi iepriecināt ar ko gardu vienmērvajag!

Sastāvdaļas

  • 1 kg Mascarpone siera
  • 400 g cukura
  • 3 olas
  • 1 paciņa Selgas šokolādes cepumu
  • 100 g sviesta
  • Ogas pēc izvēles, es liku avenes vai zemenes

Pagatavošana

150 min.
  1. Cepumus saberž pulverī.
  2. Pievieno 100 g izkausēta sviesta un samīca.
  3. Tortes formā liek izveidoto masu un izlīdzina, cep 160 grādos apmēram 15 min.
  4. Izceptu liek ar visu formu atdzesēties, pilnīgi aukstai jābūt!
  5. Saputo olas ar cukuru, lai būtu cukurs gandrīz izkusis.
  6. Sieru liek bļodā un tam klāt pievieno sakulto olu masu, kārtīgi izmaisa,lai siers nepaliek gabaliņos!
  7. Gatavo masu lej virsū izceptajai pamatnei, cep cepeškrāsnī 160 grādos , apmēram 90 min, iedurot irbuliti nelip nekas klāt un virsiņa ir smuki zeltaina :)
  8. Kūku liek atdzesēties, beigās vel ledusskapī, jo stingrāka paliek!
  9. Ogas samaļ blenderī, mērcīte gatava!
  10. Sagriež kūku gabalinos, liek uz šķīvīša un pārlej kūkai sagatavoto ogu mērcīti! Ļoti garšīgi :)
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Linda B 2016. gada 10. septembris 00:17
Sanaca loti labi...
Mārdža 2016. gada 15. marts 15:05
Kāpēc selgas pamatne jācep??? Vai nevar paņemt smilšu mīklas pamatni, uzliet maskarpones masu un visu kopā cept??!
Līga 2016. gada 15. marts 00:36
Pamatnei var likt pašgatavotu smilšu mīklu, lai nav jāēd selgas ķīmija,

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize