Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Melleņu - banānu mafini

Melleņu - banānu mafini

FOTO: Depositphotos.com

Zeltaini, ļoti gardi mafini!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g melleņu
  • 2-3 banāni
  • 300 g miltu
  • 200 g cukura
  • 1 jogurts - bez garšām, der biolakto 1 gab
  • 1 ola
  • 1/2 tējk. kurkuma
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 naža gals sodas
  • 1/4 tējk. sāls
  • 150 ml augu eļļas
  • Mafinu formiņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Vienā bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, kurkumu un sāli (esiet uzmanīgi ar sodu, var arī iztikt, ja ir cepamais pulveris).
  2. Otrā bļodā samaisa olu, eļļu, jogurtu un vaniļu.
  3. Samaisa abu bļodu sastāvu kopā, līdz veidojas vidēji bieza masa. Ja ir par šķidru, var vēl pielikt miltus.
  4. Samīca vai sablenderē banānus (iesaku mīcīt, jo tad var gadīties kāds gabaliņš banāna, kas ir ļoti garšīgi), pieliek tos klāt mīklai.
  5. Mīklu liek mafinu formiņās tā, lai aizņemtu 2/3, cepjot tie piepūtīsies. Ja metāla formiņas, tās vajag iesmērēt ar eļļu, lai varētu izdabūt ārā. Mīklas virspusē uzber mellenes.
  6. Cep cepeškrāsnī, kamēr gatavi. Kad nedaudz padzisuši, var pārkaisīt ar pūdercukuru. Gatavību nosaka iedurot koka irbulīti - ja pie tā nelīp mīkla - tad gatavs.

    Lai labi garšo!
    Cep cepeškrāsnī, kamēr gatavi. Kad nedaudz padzisuši, var pā...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA