Sākums > Receptes > Salāti

Vienkāršie olu salāti

2009. gada 28. augusts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
30 min
1. Olas novāri cietas. Labākais veids: Ielej katliņā aukstu ūdeni un pievieno olas. Uzliek vāku, ļauj uzvārīties, un TIKKO ūdens sāk vārīties, noslēdz uguni un olas katliņā ar vāku atstāj astoņas minūtes. Katliņu ar olām ieliek izlietnē un tecina virsū aukstu ūdeni, līdz tās ir pilnīgi atdzisušas (aukstām olām ir vieglāk nolobīt čaulu nekā karstām).
2. Kamēr olas dziest, sakapā lociņus.
3. Kad olas ir atdzisušas un nolobītas, tās sagriež nelielos gabaliņos.
4. Bļodā ieliek olas un sasmalcinātos lociņus. Pievieno sausās sinepju pulveri pēc garšas (var lietot arī parastās sinepes).
5. Tad pievieno tik daudz majonēzes, lai masa būtu krēmīga. Pagaršo, ja vajag, pievieno sāli un/vai piparus. Atdzesē apklātā traukā vismaz divas stundas, lai garšas savilktos kopā, nepacietīgie var baudīt uzreiz.

Labi labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu