Pildīti pipari pēc klasiskas receptes

Sastāvdaļas

  • 8 ungāru pipari (ja mazi, tad vairāk)
  • 500 g maltās gaļas
  • 130 g rīsu
  • 1 liels sīpols
  • Zaļumi (zaļie lociņi, dilles, pētersīļi)
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa cepšanai
  • Mērcei:
  • 800 ml kafijas krējuma (10%)
  • 1 sīpols
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi (dilles, pētersīļi)

Pagatavošana

70 min.
  1. Pipariem nogriež cepurītes un uzmanīgi izņem sēklotnes.
  2. Rīsus vāra līdz tie pusgatavi. Sīpolu un zaļumus sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu (3 min.), pievieno zaļumus un kopā cep vēl 1 min.
  3. Sajauc malto gaļu ar rīsiem, pievieno sacepto sīpolu ar zaļumiem. Pieber sāli, piparus.
  4. Masu pilda piparos, uzliek cepurīti.
  5. Gatavo mērci. Sasmalcina sīpolu, ķiplokus. Apcep dziļā pannā, pielej krējumu, pieber sāli, piparus. Karsē 7 min. Pieber sagrieztus zaļumus.
  6. Piparus kārto platā katlā, pārlej mērci un uz vidējas uguns vāra ~30 - 35 min.

    Labu apetīti!
    Piparus kārto platā katlā, pārlej mērci un uz vidējas uguns...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Nils 2013. gada 15. augusts 18:02
Jap, piparus pārlej 2/3 ar ūdeni.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi