Sākums > Receptes > Konservējumi

Konservēti dārzeņi ar sēnēm

2009. gada 17. jūlijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
50 min
1. Kabačus sagriež 1,5-2 cm biezās šķēlēs.
2. Pannā uzkarsē 2 ed.kar. eļļas. Kabačus apviļā miltos, kam piebērts sāls. Cep no abām pusēm 3-4 min.
3. Notīra sēnes, lielākās sagriež uz pusēm. Liek katliņā un pārlej ar verdošu sālsūdeni (1 tējkar. uz 1/2 l ūdens). Vāra uz nelielas uguns 2-3 min., ūdeni nolej un sēnes atdzesē.
4. Lielākā katlā sacep sēnes 1 ēd.kar.eļļas, pievieno kabačus, 1 ēd.kar. eļļu, piparus. Vāra uz mazas uguns 3-4 min.
5. Tomātus sagriežripās, sasmalcina zaļumus. Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un cep tajā tomātus 3-4 min.
6. Apceptos tomātus liek klāt katlā pie sēnēm un kabačiem. Ieber zaļumus un kaltēto timiānu. Sautē 3-5 min. Karstu masu liek burkās un sterilizē 35 min., aizvāko, glabā vēsumā.
7. No minētā daudzuma sanāk 1 l dārzeņu-sēņu maisījuma.
Uz augšu