Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lieliskie vistu spārniņi ar soju un franču sinepēm

2009. gada 13. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
120 min
1. Spārniņus kārtīgi nomazgā, tad katru ar asu nazi vai virtuves cirvīti pārdala uz pusēm, lai būtu pusspārniņi. Pusspārniņus ieliek palielā bļodā.
2. Bļodā ielej pussglāzi sojas mērces, klāt pievieno 1ēd. k. franču sinepju, tur pat pievieno 4 ēd. k. olīveļļas, piespiežam klāt 5 nelielas ķiploka daiviņas, tur pat izspiestu 2 apelsīnu un citrona sulu, pievieno 2 šķipsniņas maltu melno un 1 šķipsniņu sarkano malto piparu, klāt vēl pievieno 4 - 5 ēd. k. medus, visu samaisa.
3. Iegūto marinādi lej bļodā uz vistas pusspārniņiem, katru pusspārniņu kārtīgi iesmērē ar marinādi, tad to visu uz kādu 1 h ieliek ledusskapī, lai savelkās ar garšām.
4. Cep 180 grādos apmēram 40 - 45 min., bet tas ir jāparbauda pašiem, respektīvi pusspārniņiem ir jābūt zeltītiem un kraukšķīgiem.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu