Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kotletes ar rīsiem un kabačiem

2009. gada 12. jūlijs
Foto: Zane Romanova
Maltās gaļas-kabaču kotletes ar rīsiem krēmīgā mērcē.
Pagatavošana
60 min
1. Novāra rīsus vai ņem jau vārītus - svarīgi, lai nav salipuši vai sakaltuši.
2. Sarīvē kabaci, sakapā zaļumus. Kabaci var aizstāt ar 200 g smalki sarīvētu kāpostu.
3. Maltajai gaļai pievieno novārītos rīsus, rīvēto kabaci, olas, sagrieztus sīpolus, ķiploku, zaļumus, sāli un piparus. Visu rūpīgi samīca.
4. Veido kotletes, liek uz uzkarsētas pannas un apcep no abām pusēm. Apceptās kotletes liek katlā.
5. Kad visas izceptas un saliktas katlā, pārlej ar ūdeni un uz vidējas uguns sautē.
6. Ūdenim pievieno apceptus sīpolus, izspiestu ķiploku, sāli un piparus.
7. Pēc apmēram pusstundas pievieno krējumu.
8. Apmēram 10 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno pētersīļus (gaumes jautājums - var arī citus garšaugus).

Labu apetīti!
Foto: Zane Romanova
Uz augšu