Kotletes ar rīsiem un svaigiem kāpostiem

4 1
Kotletes ar rīsiem un svaigiem kāpostiem
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Kotletēm:
  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 100 g vārītu rīsu (lai nav pilnībā mīksti)
  • 200 g svaigu kāpostu
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 2 olas
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Mērcei:
  • 500 g skābā krējuma
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols
  • Sāls
  • pipari
  • Pētersīļi

Pagatavošana

60 min.
  1. Novāra rīsus vai ņem jau vārītus - svarīgi, lai nav salipuši vai sakaltuši.
  2. Smalki sagriež svaigu kāpostu.
  3. Maltajai gaļai pievieno novārītos rīsus, sagrieztos kāpostus, olas, sagrieztus sīpolus, ķiploku, sāli un piparus. Visu rūpīgi samīca.
  4. Veido kotletes, liek uz uzkarsētas pannas un apcep no abām pusēm. Apceptās kotletes liek katlā.
  5. Kad visas izceptas un saliktas katlā, pārlej ar ūdeni un uz vidējas uguns sautē.
  6. Ūdenim pievieno apceptus sīpolus, izspiestu ķiploku, sāli un piparus.
  7. Pēc apmēram pusstundas pievieno krējumu.
  8. Apmēram 10 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno pētersīļus (gaumes jautājums - var arī citus garšaugus).

    Labu apetīti!
    Apmēram 10 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno pētersī...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni