1. Pirms gatavošanas jāieslēdz cepeškrāsns - lai jau uzsilst. Rīsus vāra, kamēr tie gatavi, pievienojot nedaudz sāls. Var arī nelikt vispār sāli. Tāpēc, ja aizmirstas, liela skāde nav nodarīta. Pa to laiku tiek apcepta maltā gaļa, pievieno garšvielas pēc izvēles. Kā arī apcept atsevišķi sēnes.
2. Izvārītos rīsus izkārto pīlē. Kā nākamā kārtā tiek izkārtota ceptā maltā gaļa un kā beidzamās - sēnes. Pīlei tiek uzlikts vāks. Un uz minūtēm 20 cepeškrāsnī iekšā.
3. Ja ir pieejama tikai viena panna, tad pēc divu kārtu uzlikšanas pīlei jāuzliek vāks, lai neatdziest un jau sāk sasūkties garšvielas rīsos, kamēr tiek ceptas sēnes.
Parasti izmantoju saldētas sēnes, ko tikai apcepu bez vārīšanas, jo arī cepot temperatūra ir gana augsta. Vai arī vecomammas sēnes taukos. Vienu vai divas puslitra burciņas. Tad vēlams cept bez vāka, lai būtu mazāk taukains.
4. Pirms likšanas cepeškrāsnī nav nepieciešams likt garšvielas, jo cepšanās procesā rīsi sasūcas ar gaļas un sēņu garšu un garšvielām.
5. Pasniedzot kārtas sajaucas, jo netiek izmatoti saistprodukti, bet kārtas būtiski ievērot, lai veidotos garšu buķete. Ja ir vēlme, var pārliet pāri sakultu olu.
Lai labi garšo!