Skābeņu zupa no mājās atrodamā

Sastāvdaļas

  • Skābenes, olas, kartupeļi un jeb kas cits, kas mājās atrodams: burkāni, rīsi/putraimi/grūbas, sīpoli/ķiploki, sviests, sāls, skābais krejums, garšvielas pēc gaumes. Gaļu var likt un var nelikt. Der žāvēta desa, šķiņķis vai citi žāvējumi
  • Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita. To var viegli redzēt. Viens cilvēks apēd divus burkānus, tad divi cilvēki četrus utt., bet ūdeni vienmēr var pieliet klāt

Pagatavošana

60 min.
  1. Ūdenī (cik daudz, atkarīgs no ēdājiem) iemet rīsus/putraimus/grūbas, tad sagrieztus/sarīvētus burkānus, sagrieztus sīpolus/ķiplokus. Gaļu, ja liek. Kad viss jau kļūst mīksts, tad iemet kartupeļus. Un kad kartupeļi jau mīksti tad arī sagrieztas skābenes (par daudz nebūs, kādu riekšu) un nedaudz sviesta (var pamēģināt arī kausēto sieru, pati vēl neesmu izmēģinājusi). Garšvielas labāk likt sākumā, lai jūt buljona garšu un to pēc nepieciešamības var uzlabot.
  2. Paralēli tam uzvāra olas (diviem cilvēkiem 3) un sagriež gabaliņos. Zupu pasniedz ar olas gabaliņiem un skābu krejumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi