Skābeņu zupu pavasarī droši vien ēd visur, kur tās aug, taču, protams, katrā vietā savādāk. Šī recepte nāk no Ukrainas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
8
porcijas
2l ūdens
150g skābeņu
400g kūpinātu cūkas ribiņu
150g šampinjonu
3vārītas olas
1sīpols
4vidēji kartupeļi
1neliela selerijas sakne
1vidējs burkāns
2daiviņas ķiploka
4ēd. k. tomātu mērces
Eļļa cepšanai
Dilles
Sāls
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
2 litros ūdens vāra cūkqaļas ribiņas, līdz gaļu var viegli atdalīt no kauliem. Gaļu sīki sagriež un liek atpakaļ buljonā. Buljonu papildina ar ūdeni līdz vēlamajam zupas daudzumam.
Uz vidēja rupjuma rīves sarīvē burkānu un selerijas sakni. Sasmalcina sīpolu. Nomizo un mazos gabaliņos sagriež kartupeļus. Nomazgā uz sasmalcina skābeņu lapas.
Nomazgā šampinjonus, sagriež šķēlēs un liek zupas katlā vārīties. Kad šampinjoni gatavi, zupai klāt liek kartupeļus.
Uz pannas eļļā apcep sīpolus, Kad tie kļūst zeltaini, liek cepties burkānus un seleriju. Gatavajiem dārzeņiem pievieno tomātu mērci un piespiež ķiploku.
Kad kartupeļi mīksti, zupai pievieno dārzeņu-tomātu mērces maisījumu un skābenes. Ja vajag, pievieno sāli un piparus.
Visu uzkarsē un nogriež uguni. Pievieno sasmalicinātas dilles un olas.