Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Citādā skābeņu zupa

Citādā skābeņu zupa

FOTO: Solveiga

Skābeņu zupu pavasarī droši vien ēd visur, kur tās aug, taču, protams, katrā vietā savādāk. Šī recepte nāk no Ukrainas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 2 l ūdens
  • 150 g skābeņu
  • 400 g kūpinātu cūkas ribiņu
  • 150 g šampinjonu
  • 3 vārītas olas
  • 1 sīpols
  • 4 vidēji kartupeļi
  • 1 neliela selerijas sakne
  • 1 vidējs burkāns
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 4 ēd. k. tomātu mērces
  • Eļļa cepšanai
  • Dilles
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. 2 litros ūdens vāra cūkqaļas ribiņas, līdz gaļu var viegli atdalīt no kauliem. Gaļu sīki sagriež un liek atpakaļ buljonā. Buljonu papildina ar ūdeni līdz vēlamajam zupas daudzumam.
  2. Uz vidēja rupjuma rīves sarīvē burkānu un selerijas sakni. Sasmalcina sīpolu. Nomizo un mazos gabaliņos sagriež kartupeļus. Nomazgā uz sasmalcina skābeņu lapas.
  3. Nomazgā šampinjonus, sagriež šķēlēs un liek zupas katlā vārīties. Kad šampinjoni gatavi, zupai klāt liek kartupeļus.
  4. Uz pannas eļļā apcep sīpolus, Kad tie kļūst zeltaini, liek cepties burkānus un seleriju. Gatavajiem dārzeņiem pievieno tomātu mērci un piespiež ķiploku.
  5. Kad kartupeļi mīksti, zupai pievieno dārzeņu-tomātu mērces maisījumu un skābenes. Ja vajag, pievieno sāli un piparus.
  6. Visu uzkarsē un nogriež uguni. Pievieno sasmalicinātas dilles un olas.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Laša uzkoda "braucam pie draugiem"

Laša uzkoda "braucam pie draugiem"

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas