Sākums > Receptes > Brokastis

Plānās rīta pankūkas

2009. gada 7. aprīlis
Foto: PantherMedia/ScanPix
Pagatavošana
25 min
1. Olu sakuļ, pievieno nedaudz šķidruma, sāli un cukuru un samaisa, tad pakāpeniski maisot pievieno miltus.
2. Pēc tam lēni pa daļām pielej atlikušo šķidrumu un pievieno kausētu sviestu vai eļļu. Visu izmaisa. Mīklai jābūt vienmērīgi izmaisītai un pašķidrai.
3. * Ja mīklai pievienots alus, tad pagaidi 30 minūtes, lai mīkla uzbriest.
4. Masu lej uz pannas un pankūkas apcep brūnas.
5. * Plāno pankūku mīklu lej ar karoti vai kausiņu vienā paņēmienā pannas vienā malā sakarsētos taukus un, pannu grozot, mīklu iztecini vienmērīgi pa visu pannu.
6. Labu apetīti!
Uz augšu