Liek katlā vārīties ūdeni, ber klāt salmiņos sagrieztus kartupeļus, kad uzvārās pievieno lauru lapu, 3 pipargraudiņus, smalki sagrieztu purava zaļo daļu, kaltēto pētersīļa sakni, sāli. Uz lēnas uguns vāra.
Sarīvētus burkānus, un smalki sagrieztus sīpolus, pievienojot baziliku, maltos piparus, saspiestu 1 ķiploka daiviņu, sautē, līdz var ar lāpstiņu viegli pārdalīt.
Pievieno tomātu pastu (+/- 4 ēdamkarotes sajauktas ar ūdeni, bet, ja liksies par maz, var pielikt klāt arī beigās katlā ), sakapātus zaļumus, ļauj uzvirt. Liek klāt gataviem kartupeļiem, pievieno sarīvētas bietes, mazo karotīti etiķa (krāsai), ļauj uzvirt, tad uz lēnas uguns pavāra, lai visas garšas sadraudzējas.
Smalki sakapātu ķiploku, vēl zaļumus liek jau bļodā, cik katrs vēlas. Pasniedz ar skābo krējumu. Ja nepieciešams skābums, var piespiest nedaudz citrona sulas.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
2 lielas vai 3 vidējas vārītas bietes
5 vidēji, miltainas šķirnes kartupeļi (lai savārās tumīgi)
1 liels burkāks
1 liels sīpols
1 daiviņa/s ķiploka
Nerafinēta saulespuķu eļļa
Purava zaļā daļa ( tur, kur vēl labi griežas )
Tomātu pasta
Lauru lapa
Baziliks
Graudiņpipari
Skābais krējums pasniegšanai
Zaļumi pasniegšanai
-->
Pagatavošana
60 min.60 min.
Liek katlā vārīties ūdeni, ber klāt salmiņos sagrieztus kartupeļus, kad uzvārās pievieno lauru lapu, 3 pipargraudiņus, smalki sagrieztu purava zaļo daļu, kaltēto pētersīļa sakni, sāli. Uz lēnas uguns vāra.
Sarīvētus burkānus, un smalki sagrieztus sīpolus, pievienojot baziliku, maltos piparus, saspiestu 1 ķiploka daiviņu, sautē, līdz var ar lāpstiņu viegli pārdalīt.
Pievieno tomātu pastu (+/- 4 ēdamkarotes sajauktas ar ūdeni, bet, ja liksies par maz, var pielikt klāt arī beigās katlā ), sakapātus zaļumus, ļauj uzvirt. Liek klāt gataviem kartupeļiem, pievieno sarīvētas bietes, mazo karotīti etiķa (krāsai), ļauj uzvirt, tad uz lēnas uguns pavāra, lai visas garšas sadraudzējas.
Smalki sakapātu ķiploku, vēl zaļumus liek jau bļodā, cik katrs vēlas. Pasniedz ar skābo krējumu. Ja nepieciešams skābums, var piespiest nedaudz citrona sulas.
Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Vēl nebijis burziņš Centrāltirgū - jaunatvērtais Gastro Tirgus! Skaidrojam, cik kas maksā
Kā uz mākoņa maliņas: gaisīgā bezē recepšu izlase
Gada vēsākajos mēnešos roka biežāk stiepjas pēc ēdiena: kāpēc tā?
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri