5vidēji, miltainas šķirnes kartupeļi (lai savārās tumīgi)
1liels burkāks
1liels sīpols
1daiviņa/sķiploka
Nerafinēta saulespuķu eļļa
Purava zaļā daļa ( tur, kur vēl labi griežas )
Tomātu pasta
Lauru lapa
Baziliks
Graudiņpipari
Skābais krējums pasniegšanai
Zaļumi pasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Liek katlā vārīties ūdeni, ber klāt salmiņos sagrieztus kartupeļus, kad uzvārās pievieno lauru lapu, 3 pipargraudiņus, smalki sagrieztu purava zaļo daļu, kaltēto pētersīļa sakni, sāli. Uz lēnas uguns vāra.
Sarīvētus burkānus, un smalki sagrieztus sīpolus, pievienojot baziliku, maltos piparus, saspiestu 1 ķiploka daiviņu, sautē, līdz var ar lāpstiņu viegli pārdalīt.
Pievieno tomātu pastu (+/- 4 ēdamkarotes sajauktas ar ūdeni, bet, ja liksies par maz, var pielikt klāt arī beigās katlā ), sakapātus zaļumus, ļauj uzvirt. Liek klāt gataviem kartupeļiem, pievieno sarīvētas bietes, mazo karotīti etiķa (krāsai), ļauj uzvirt, tad uz lēnas uguns pavāra, lai visas garšas sadraudzējas.
Smalki sakapātu ķiploku, vēl zaļumus liek jau bļodā, cik katrs vēlas. Pasniedz ar skābo krējumu. Ja nepieciešams skābums, var piespiest nedaudz citrona sulas.