Torte "papaya"

2009. gada 10. marts
Foto: Baiba Baltina
Pagatavošana
60 min
1. Mīklas gatavošana:
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
3. Sajauc sviestu, tam pievieno olas un cukuru, sāli, citrona sulu un pienu. Iekaisa maisījumā miltus.
4. Iepilda mīklu ar taukvielām ieziestā formā. Cep 45 minūtes un atdzesē.
5. Vafeļu plācenis:
6. No konfektēm atdala vafeļu vidu un atliek 12 konfektes, pārējās sasmalcina. Sviestu izkausē kopā ar šokolādes glazūru. Cepumus sasmalcina un kopā ar sasmalcinātajām vafelēm pievieno glazūrai.
7. Formu izklāj ar papīru, iepilda glazūras un cepumu maisījumu, piespiež un ieliek ledusskapī uz 1 stundu.
8. Krēms:
9. Papaju notīra, sadala uz pusēm, izņem kauliņus un mīkstumu sagriež kubikos. Daļu kubiku noliek malā rotāšanai. Šokolādes konfektes sagriež, pievieno biezpienu, papajas kubikus, cukuru, citrona sulu un sajauc.
10. Masai pievieno želatīnu. To ievieto ledusskapī us 15 munūtēm. Sakuļ krējumu un pievieno krēmam.
11. Tortes gatavošana:
12. Vafeļu plāceni vienmērīgā kārtā pārziež ar uzsildītu citronu marmelādi, virsū uzliek gatavo mīklas plāceni, ievieto tortes gredzenā. Vienmērīgi uzziež virsū krēmu. Torti ievieto us 4 stundām ledusskapī (patiesībā tik ilgi kamēr saželē, laiks var variēt). Rotā ar atlikušajiem papajas kubiciņiem, vafeles ripiņām un piparmētru lapiņām.
13. Sagatavošana: 60 minūtes
14. Cepšana: 45 minūtes
15. Vienā porcijā: 550 kcal
Uz augšu