Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena vafeles 2

2005. gada 26. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Mīkstu sviestu, cukuru, vanilīncukuru liek bļodā un saputo.
2. Masai pievieno olas, biezpienu un saputo.
3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā un ar pienu pievieno masai. Visu rūpīgi samaisa.
4. Vafeļu cepamo formu uzkarsē un pirmo reizi pārziež ar sviestu.
5. Uz sakarsētās virsmas ar karoti lej mīklu un izlīdzina. Vafeļu cepamo pannu aizver un nedaudz saspiež. Cep 3-5 minūtes, līdz vafeles kļūst zeltainas. Gatavās vafeles liek sasildītā bļodā un pārsedz.
6. Mērcei ogas notīra, noskalo un blenderā sasmalcina. Pievieno cukuru un samaisa.
7. Pirms pasniegšanas vafeles pārkaisa ar parasto vai kanēļa pūdercukuru un pārlej ogu mērci.
Uz augšu