Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Banānu - šokolādes mafini

2008. gada 31. decembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
45 min
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.
2. Lielā traukā iesijā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un kakao.
3. Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas un samaisa.
4. Banānus nomizo, saspaida ar dakšiņu, masu pievieno olu masai un ar mikseri sakuļ. Pa virsu izklāj miltu masu un samaisa.
5. Mīklu sadala pa cepamām formām. Cepamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20-25 minūtes.
6. Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un atdzesē.
7. Glazūra: šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē. Mafinus augšiņas iemērc šokolādē.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu