Banānu - šokolādes mafini

Banānu - šokolādes mafini
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

12
porcijas
  • Mīklai:
  • 200 g miltu
  • 175 g cukura
  • 125 g paniņas
  • 100 g eļļas vai 100 g sviesta
  • 3 vidēji, gatavi banāni
  • 3 ēd. k. kakao
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1/4 tējk. kanēļa
  • 1 ola
  • Glazūrai:
  • 200 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

45 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.
  2. Lielā traukā iesijā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un kakao.
  3. Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas un samaisa.
  4. Banānus nomizo, saspaida ar dakšiņu, masu pievieno olu masai un ar mikseri sakuļ. Pa virsu izklāj miltu masu un samaisa.
  5. Mīklu sadala pa cepamām formām. Cepamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20-25 minūtes.
  6. Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un atdzesē.
  7. Glazūra: šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē. Mafinus augšiņas iemērc šokolādē.

    Lai labi garšo!
    Glazūra: šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens p...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

diana 2011. gada 18. maijs 18:34
lot i gasigs un labs :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi