Sākums > Receptes > Uzkodas

Mazsālīts lasis egona gaumē

2008. gada 31. oktobris
Foto: Egons Neimanis
Pagatavošana
1 min
1. Ņem sāli un cukuru attiecībā 1:1, sajauc kopā. Sāls un cukura daudzums ir atkarīgs no filejas lieluma. Parasti nepieciešmas vismaz 2-3 ēdamkarotes sāls un cukura.
2. Atsevišķā traukā sajauc sāli ar cukuru, tos ar karoti samaisot kopā.
3. Pie sāls-cukura maisījuma pieber sasmalcinātus melnos piparus. Piparus pieber tik daudz, lai sāls-cukura maisijums pēc krāsas kļūtu netīri pelēks.
4. Paņem laša vai foreles puses un uzliek uz alumīnija folijas.
5. Tām laša pusēm, kas ir bez ādas, uzkaisa nedaudz iepreikš sagatavotā sāls-cukura-piparu maisījuma.
6. Abas filejas puses saliek kopā. Uz ādas lielā vairumā - aptuveni vienu milimetru biezā slānī uzkaisa maisījumu.
7. Pirms maisījuma kaisīšanas zivi uzliek uz folijas. No sākuma maisījumu uzkaisa uz vienas filejas puses, tad uz otras. Visu satin alumīnija folijā, pēc tam ieliek ledusskapī.
8. Tur ledusskapī vismas divas stundas, tad pārgriež folijāieīto zivi uz otru pusi; atkal tur ledusskapī divas stundas.
9. Pēc tam, kad fileja pabijusi ledusskapī divreiz pa divām stundām, to var griezt šķēlītēs un ēst. Var ēst, liekot uz maizes, tādējādi veidojot lašmaizītes, var ēst kā uzkodu bez maizes.
10. Pēc izgatavošanas turēt tikai ledusskapī. Apēst 5.-6. dienu laikā.
Uz augšu