Sākums > Receptes > Konservējumi

Zemeņu ievārījums un sīrups - divi vienā

2008. gada 22. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
80 min
1. Nomazgā un notīra zemenes.
2. Apber ar cukuru - uz 1 kg zemeņu ber 1 kg cukura.
3. Jāpagaida, līdz cukurs sasūcas zemenēs un vizuāli var redzēt, ka cukurs ir slapjš.
4. Liek uz mazas uguns un vāra, vāroties paarādās putiņas, kuras ik pa laikam jānoņem.
5. Kad putiņu vairs nav - sīrups gatavs, atliek tikai sapildīt traukos.
6. Ņemu sietiņu, caur to pilda šķidrumu pudelēs - vēlams stikla.
7. Pārpalikušās zemenes sapilda burciņas, uzlej dažas karotes sīrupa un zapte gatava.
Tā var darīt gan ar upenēm, avenēm, dzērvenēm u.tt.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu