Jēra gaļas biešu zupa

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g jēra lāpstiņas
  • 6 vidēji kartupeļi
  • 1 kg vārītu biešu
  • 3 vidēji burkāni
  • 1 liels sīpols
  • 3 kubiņi eko buljona
  • Piecu pieparu maisījums
  • Lauru lapas
  • Ķimenes
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Sinepes
  • Mārutki
  • Sāls

Pagatavošana

150 min.
  1. Katlā uzvāra ūdeni, kad ūdens sāk vārīties liek katlā jēra gaļas lāpsiņas.
  2. Gaļu vāra 1 h, tad pievieno buljona kubiņus, lauru lapas un veselu mizotu burkānu, kas uzlabo gaļas garšu un noņem gaļas piegaršas, ja tādas ir, turpina vārīt vēl 30 minūtes.
  3. Ik pa laikam gaļai pielej klāt vārītu ūdeni, jo vāroties ūdens iztvaiko.
  4. Kāmēr vārās gaļa, sagatavo pārējās sastāvdaļas. Kartupeļus nomizo un sagriež 8 daļās.
  5. Atlikušos burkānus nomizo un sarīvē un liek pannā cepties kopā ar sagrieztu sīpolu. Apcep brūnus un atstāj pannā.
  6. Sarīvē bietes.
  7. Pārbauda, vai gaļa ir mīksta, ja tā, tad ņem gaļu ārā un atdzesē.
  8. Pirmos katlā liek kartupeļus, 10 minūtes pavāra un liek klāt apceptos burkānus ar sīpoliem un sarīvetās bietes.
  9. Pievieno garšvielas - piparus, ķimenes, sinepes, sāli un mārutkus - viss pēc garšas.
  10. Gaļu notīra no kaula, sadala mazo gabaliņos un liek katlā. Vāra vēl kādas 5 minūtes.
  11. Lej zupu traukā, pievieno sasmalcinātus zaļumus un krējumu.

    Labu apetīti!
    Lej zupu traukā, pievieno sasmalcinātus zaļumus un krējumu....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas