Ziemassvētku cepetis

Ziemassvētku cepetis
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas gaļas(no šķiņķa gabala)
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • Sāls (pēc garšas)
  • Sviests (pēc izvēles)

Pagatavošana

100 min.
  1. Gaļas gabalu noslauka, ieberž ar sāli un ar ādu uz leju liek cepešpannā.
  2. Gaļai apakšā paliek tīrus lapu koka skaliņus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu un lielās šķēlēs sagrieztu burkānu, ielej nedaudz ūdens un liek karstā krāsnī.
  3. Kad gaļa apcepusies brūna, to pārlaista ar karstu ūdeni vai buljonu un cepšanu turpina mazākā siltumā, bieži aplaistot.
  4. Pusceptu gabalu apgriež otrādi, ādu ar asu nazi sagriež nelielos kvadrātiņos un cep, kamēr cepetis gatavs. Lai āda būtu mīkstāka, to cepot dažas reizes pārziež ar sviestu.
  5. Gatavu cepeti mazliet atdzesē, tad sagriež glītās šķēlēs un sakārto cepešbļodā.
  6. Mērce: pannas šķidrumam pielej karstu ūdeni, uzvāra, ļauj nostāties, nosmeļ liekos taukus, pievieno aukstā ūdenī iejauktus miltus, uzkarsē, izkāš un pasniedz pie cepeša kopā ar vārītiem kartupeļiem un skābiem kāpostiem.

    Lai labi garšo!
    Mērce: pannas šķidrumam pielej karstu ūdeni, uzvāra, ļauj no...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni