Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tīģergarneles saldskābajā mērcē

2008. gada 6. oktobris
Foto: Sāra
Pagatavošana
60 min
1. Katliņā uzkarsē kukurūzas elļu. Ieber bļodiņā kukurūzas miltus un citā bļodiņā ar dakšiņu sakuļ olas. Tīģergarneles apviļā kukurūzas miltos un pēc tam olā, liek uzkarsētajā eļļā - vāra līdz zeltaini brūnas.
2. Pannā (vēlams VOK) uzkarsē saldskābo mērci (ražotāju minēt nedrīks, bet gan jau veikalā atradīsiet tajos plauktos, kur stāv visas tomātu u.c. mērces, kečupi utt.), ananāsiem un bambusiem nolej sulu, gabaliņus liek klāt mērcei, kad tā jau uzkarsusi. Pēc tam liek klāt eļļā vārītās garneles. Pašās beigās mērci iebiezina ar kukurūzas miltiem - jo vairāk miltu pieliksiet, jo biezāka būs mērce, tāpēc iesaku tos likt pakāpeniski...
3. Pasniedz ar vārītiem rīsiem (nevajadzētu būt birstošiem). Ēd ar irbulīšiem.
Uz augšu