Garda "Siļķe kažokā" ir ne vienu vien svinību uzvara, jo atšķirībā no citiem salātiem, kurus sajaucam un varam uzreiz nogaršot, šim salātu kārtojumam ir jādod laiks, lai garšas savienotos. Bet mazā uzvara ir gardu un kvalitatīvu izejvielu izvēle.
Pagatavošana
120 min
1. Bietes, kartupeļus, burkānus novāra, atdzesē un nomizo. Olas cieti novāra.
2. Siļķi sagriež kubiņos un liek traukā.
3. Smalki sakapā sīpolus, liek pa virsu siļķei un apklāj ar majonēzi.
4. Kartupeļus sarīvē un liek virsū pirmajai salātu kārtai.
5. Burkānus sarīvē un klāj pa virsu kartupeļiem, tad apsmērē ar majonēzi.
6. Bietes sarīvē un klāj virsū salātu otrajai kārtai. Noklāj ar majonēzi
7. Olas noloba, sarīvē un klāj pa virsu bietēm.
8. Liek nostāvēties vismaz 2 h. Pasniedzot izdekorē. Kārtu skaits var atšķirties no trauka izmēriem :)
Labu apetīti !
Foto: Depositphotos.com
9. Noderīgi padomi:
* Biešu vārīšana var iekrāsot katliņu. Ja nevēlies riskēt, izmēģini biešu cepšanu krāsnī: nomazgātas bietītes ietin folijā, cep aptuveni 45 minūtes. Ļauj atdzist, esot ietītām folijā.
* Lai salātu kārtojumam piešķirtu ekskluzīvāku izskatu, bļodas vietā salātus vari kārtot kūkas formā, kura novietota uz atbilstoša izmēra šķīvja. Pirms pasniegšanas formu uzmanīgi noņem un pavērsies skaistas salātu kārtas.
* Ja sīpols salātiem šķiet par sīvu, vari to noplaucēt karstā ūdenī un uzreiz strauji atdzesēt. Šī darbība sīpolu garšu padarīs maigāku.