Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kokosriekstu un zaļā čilli garneles

2008. gada 18. septembris
Foto: pilsonis zivs
Pagatavošana
60 min
1. Atver kokosriekstu piena bundžu (nesakratot). Nosmeļ krējumu no augšas, atlej citā traukā. Pievieno pietiekoši ūdens lai kannu atkal līdz augšai piepildītu. Uzliek pienu katlā karsēties.
2. Čilli, koriandra sēklas, piparus un ķimenes liek blenderī kopā ar 4 tējkarotēm kokosrieksta piena. Sablendē. Ieliek vārīties kopā ar pienu.
3. Magoņu sēklas samaļ kafijas maļamajā cik sīki iespējams, pievieno pienam.
4. Uzkarsē eļļu (ghī) dziļā pannā uz vidēji karstas uguns. Kad karsts, pieliek sīpolus, ķiploku un ingveru un apbrūnina. Pievieno uzvārīto kokosriekstu pienu (ar garšvielām), pievieno tamarinda pastu un pusi tases ūdens. Uzliek vāciņu un uz ļoti lēnas uguns maigi vāra 10 minūtes.
5. Pievieno garneles un sākumā nosmelto kokosriekstu pienu (krējumu). Labi samaisa un uzkarsē līdz vārīšanai. Tikko šrimpi kļūst necaurredzami – gatavs. Ar garnelēm uzmanīgi – nepārvārīt!
Uz augšu