Tā kā svaigi burkāni ne pārāk labi uzsūc garšvielas, vislabāko efektu (gan vizuālu, gan garšas ziņā) var panākt, burkānus nevis griežot vai rīvējot, bet mizojot garās strēmelēs ar speciālo dārzeņu mizojamo rīvīti/nazīti .
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Burkāni
Cukīni
Olīveļļa
Sezama eļļa
Cukurs
Svaigi malti melnie pipari
Sāls
Svaigs baziliks
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
15 min.
Ar mizojamo nazi sagriež burkānu lentēs, tāpat arī cukīni.
Pēc garšas pievieno olīveļļu, cukuru, sāli, melnos piparus, sasmalcinātu baziliku. Visu apmaisa.
Beigās pievieno pašu būtiskāko sastāvdaļu - sezama eļļu, kas piešķirs šiem salātiem austrumniecisku garšas niansi. Ar sezama eļļu gan nevajadzētu pārspīlēt - labāk sākumā pieliet mazāk, pagaršot, un, vajadzības gadījumā, pēcāk pieliet vēl.