Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Gaisīgā biezpiena kūka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai: 2.5 glāzes miltu
  • 4 ēd.k. cukura
  • 2 olas
  • 1 paciņa ( 200 g) sviesta
  • Pildijumam:5 olas
  • 1 gl piena
  • ½ gl cukura
  • 1 citona miza( rīvēta)
  • ½ pac( var pielikt par 1ēd.k vairāk)sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • ½ kg sviesta
  • 1 ēd.k. ar kaudzi miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. No mīlai paredzētajiem produktiem ātri samīca mīklu un liek ledusskapī un ½ stundu. Lai vieglāk samīcīt mīklu, sviestu iepriekš sasaldē . Tad bļodā ieliek visas sastāvdaļas un ierīvē saslušo sviestu, tad ātri samīca mīklu.
  2. Pildijumam saputo olu dzeltenumus ar cukuru ,citrona miziņu, miltiem un sāli. Kad cukurs izkusis, iemaisa biezpienu. Sviestu ieliek pienā un uzvāra, nedaudz padzesē un lēnām ielej biezpiena masā, kuru nepārtraukti maisa, lai nemetās kunkuļos. Padzisušā masā iecilā stingri saputotus olu baltumus. Cepamo formu izsmērē ar sviestu, izkaisa ar miltiem un izklāj ar mīklu uzlokot ~ 3-4 cm augstu malu. Ielej masu formā un 180 grādu karstumā cep ~ 1 stundu. Atdzesē formā.
  3. Ļoti garšīga kūka. Pūles ir tā vērtas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas-kokosa iesmiņi ar ķiploku mērci

Cūkgaļas-kokosa iesmiņi ar ķiploku mērci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas