Gaisīgā biezpiena kūka

2008. gada 18. augusts
Foto: Sindija
Pagatavošana
1 min
1. No mīlai paredzētajiem produktiem ātri samīca mīklu un liek ledusskapī un ½ stundu. Lai vieglāk samīcīt mīklu, sviestu iepriekš sasaldē . Tad bļodā ieliek visas sastāvdaļas un ierīvē saslušo sviestu, tad ātri samīca mīklu.
2. Pildijumam saputo olu dzeltenumus ar cukuru ,citrona miziņu, miltiem un sāli. Kad cukurs izkusis, iemaisa biezpienu. Sviestu ieliek pienā un uzvāra, nedaudz padzesē un lēnām ielej biezpiena masā, kuru nepārtraukti maisa, lai nemetās kunkuļos. Padzisušā masā iecilā stingri saputotus olu baltumus. Cepamo formu izsmērē ar sviestu, izkaisa ar miltiem un izklāj ar mīklu uzlokot ~ 3-4 cm augstu malu. Ielej masu formā un 180 grādu karstumā cep ~ 1 stundu. Atdzesē formā.
3. Ļoti garšīga kūka. Pūles ir tā vērtas.
Uz augšu