Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Skābeņu zupa ziemā

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kastroļa izmērs un nepieciešamo produktu daudzums protams atkarīgs no ēdāju skaita
  • Es šai zupai ziemā izmantoju ķīnas kāpostu, lai justu "lapiņu klātbūtni", jo parasi konservētās skābenes dod tikai skābo garšu un ir samaltas vienā biezenī, bet ķīnas kāposts to uzsūc sevī
  • Žāvētas ribiņas
  • 200 - 300 g žāvētas liesās gaļas vai desas
  • Kartupelis
  • Burkāns
  • Sīpols vai purava kāts
  • Neliels ķīnas kāposts
  • Konservētas skābenes
  • Garšvielas, melnie pipari, lauru lapas, sāls utt, kas zupai pienākas
  • Vārītas olas
  • Skābais krējums
  • Rupjmaize
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Katlā liek vārīties ribiņas, pievieno melnos piparus un lauru lapas. Pa to laiku nomizo kartupeļus, burkānu, sīpolus vai puravus, sagriež strēmelītēs. Strēmelītēs sagriež arī gaļu vai desu un ķīnas kāpostu. Kad ribiņas izvārījušās, izņem no buljona un gaļu atdala no kauliem. Buljonā liek vārīties burkānus un kartupeļus, pēc garšas pievieno sāli. Sagriezto gaļu un sīpolus uz pannas apcep, pievieno zupai.
  2. Kad dārzeņi gatavi, pievieno konservētās skābenes un ķīnas kāpostus. Ļauj 2 - 5 min. pavārīties.
  3. Pasniedz:
  4. blodiņā ar sakapātām vārītām olām, skābo krējumu un rupjmaizi
  5. Ši ir viena no tām zupām, kurai netraucē vairākkārtēja sildīšana, otrā dienā garša būs vēl izteiksmīgāka.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas