Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Ceptas baklažānu šķēles ar pildījumu

Ceptas baklažānu šķēles ar pildījumu

FOTO: Depositphotos

Laba uzkoda. Sader arī ar rīsiem un/vai svaigu dārzeņu salātiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vidēji liels baklažāns
  • 1 liels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 -3 vidēji lieli tomāti
  • 2 -3 vidēji lieli burkāni
  • 10 šampinjoni
  • 100 - 150 g siera
  • Olīveļļa (der parastā, bet ar šo šķiet garšīgāk)
  • Raudene
  • Pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagriež sīpolus, sarīvē burkānus, sasmalcina ķiploku. Uz pannas nedaudz apcep, klāt pievienojot piparus, ja nepieceišams - sāli.
  2. Apcep šķēlītēs sagrieztus šampinonus.
  3. Baklažānu sagriež garenās, apm. 5 mm biezās šķēlēs, no abām pusēm mazliet apsmērē ar olīveļļu, liek uz pannas (apakšā lieku papīru cepšanai, lai nelīp).
  4. Uz šķēlēm kārto saceptos burkānus, šampinjonus un svaigas tomātu šķēles. Liek cepeškrāsnī.
  5. Kad tomāti sāk kļūt mīksti, un baklažānu maliņas sāk palikt kraukšķīgas, ņem ārā, un uzber raudeni, kā arī rīvētu sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī. Kad siers virspusē kļūst zeltains, ņem ārā.
  6. Kombinēju divus vai trīs sierus - vienu pusmīksto parasto (Krievijas vai tml.) un cietāku un sāļāku (Parmesan vai taml.). Parasto pavairāk un apakšā, bet cieto pa virsu.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas