Biezpiena vafeles

2005. gada 7. aprīlis
Foto: Baiba Orbidāne
Pagatavošana
60 min
1. Mīkstu sviestu, cukuru, vaniļas cukuru liek bļodā un saputo. Masai pievieno ogas olas, biezpienu, saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā, pienu pievieno masai. Visu rūpīgi samaisa. Vafeļu pannu uzkarsē un pirmo reizi pārziež ar sviestu. Uz sakarsētas virsmas ar karoti lej mīklu un izlīdzina. Vafeļu cepamo pannu aizver, nedaudz saspiež. Cep 3 - 5 minūtes, līdz vafeles kļūst zeltainas. Gatavās vafeles liek sasildītā bļodā un pārsedz. Mērcei ogas notīra, noskalo, blenderī sasmalcina. Pievieno cukuru, samaisa. Pirms pasniegšanas vafeles pārkaisa ar parasto vai kanēļa pūdercukuru, pārlej ar ogu mērci.
Uz augšu