Biezpiena vafeles

Sastāvdaļas

  • 250 g sviesta
  • 100 g cukura
  • Paciņa vaniļas cukura
  • 6 olas
  • 200 g vājpiena biezpiena
  • 500 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 125 ml piena
  • Kanēļis
  • Pūdercukurs
  • Mērcei
  • Puslitrs ogu (jāņogu, aveņu, upeņu)
  • 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Mīkstu sviestu, cukuru, vaniļas cukuru liek bļodā un saputo. Masai pievieno ogas olas, biezpienu, saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā, pienu pievieno masai. Visu rūpīgi samaisa. Vafeļu pannu uzkarsē un pirmo reizi pārziež ar sviestu. Uz sakarsētas virsmas ar karoti lej mīklu un izlīdzina. Vafeļu cepamo pannu aizver, nedaudz saspiež. Cep 3 - 5 minūtes, līdz vafeles kļūst zeltainas. Gatavās vafeles liek sasildītā bļodā un pārsedz. Mērcei ogas notīra, noskalo, blenderī sasmalcina. Pievieno cukuru, samaisa. Pirms pasniegšanas vafeles pārkaisa ar parasto vai kanēļa pūdercukuru, pārlej ar ogu mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize