Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ātrais pusdienu kuskuss ar vistiņu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 -4 cilvēkiem vajadzēs
  • 4 vistu šķiņķīšus
  • 1 paku saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 paku saldēto burkānu
  • 1 bundžu turku zirņu
  • 1 lielu sīpolu
  • 3 daiviņas ķiploka
  • Kajēnas piparus
  • Kariju
  • Melnos piparus
  • Laurlapas
  • Timiānu
  • Olīveļļu
  • Sviestu
  • Sāli
  • Kuskus
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Palielā katlā eļļā apcep vistu ar sīpoliem un ķiplokiem. Apkaisa ar garšvielā un vēl nedaudz apcep.
  2. Pārlej vistu ar ūdeni un sutina 10-15 minūtes (ar vāciņu), pievienojot sāli.
  3. Kamēr vista vārās, pagatavo kuskusu:
  4. katliņā uzvāra apmēram puskrūzīti ūdens, kam pievienota ēdamkarote eļļas un sāls,
  5. vārošu noņem no uguns un ieber puspaciņu kuskusa.
  6. Pievieno 1-2 ēd.kar. sviesta, ar dakšiņu samaisa un vēl nedaudz uz lēnas uguns pasilda, nepārtraukti maisot.
  7. Rezultāts ir irdeni kuskusa graudiņi.
  8. Vistai un buljonam pieber saldētos zirņus un burkānus.
  9. Kad saldētie dārzeņi mīksti, ieber arī turku zirņus, visu vēlreiz uzkarsē, un gatavs.
  10. Lielā šķīvī vidū ieber kuskusa kaudzīti, virsū uzliek gaļas gabalu, dārzeņus un pārlej ar šķidrumu. Ēd karstu.
  11. Dārzeņus un garšvielas var variēt pēc patikas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Aliču kompots

Aliču kompots

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas