Torte "pinkainais čalis"

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 kārba kondensētā piena ar cukuru
  • 2 glāzes skābā krējuma
  • 2 glāzes cukura
  • 4 olas
  • 4 tējk. sodas, kurai nedaudz pievieno etiķi vai cepamo pulveri
  • 3 glāzes miltu
  • Krēmam:
  • 5 glāzes skāba krējuma saputo ar 2 glāzēm cukura un pievieno kakao
  • Glazūrai
  • 8 ēd. k. cukura
  • 4 ēd. k. piena
  • 6 ēd. k. kakao
  • 100 g sviesta

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo mīklu biskvītiem. Masu samaisa un sadala 2 daļās - viena būs gaišā, otrai pievieno 4 tējkarotes kakao pulvera . Attiecīgi no katras daļas cep divas kārtas kopumā būs četras.
  2. Tad sāk gatavot torti:
  3. kārta - liek balto biskvītu
  4. kārta - vienu tumšo daļu salauž parupjos gabalos apvārta krēmā un kārto gludi virs 1 kārtas
  5. kārta - atkal liek balto biskvītu
  6. kārta - otru tumšo daļu salauž gabalos apvārta krēmā un nevienādi uzliek uz 3 kārtas (veidojas paaugstinājums).
  7. Vēl būs vajadzīga glazūra: visas sastāvdaļas sajauc un vāra 2 minūtes maisot.
  8. Kad glazūra atdzisusi, to pārlej pāri tortei, jācenšas noklāt virsējo kārtu.
  9. Tad liek torti vēsumā, lai tā kārtīgi iesūcas.
  10. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

rude007 2014. gada 24. janvāris 17:17
glazūrai jāpārklāj visu torti, arī no sāniem
Gatavoju šo kūku regulāri, garšo ļoti labi!!!
Arita 2013. gada 21. oktobris 18:34
Liels paldies autoram par torti vienkārši ideāla.
Inga 2011. gada 16. oktobris 20:19
Sakeit ,lūdzu cik grādos jācep pamatnes un cik ilgi.Paldies.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi