Kartupeļu sacepums ar cauraudzīti

Kartupeļu sacepums ar cauraudzīti
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 400 g vārītu kartupeļu
  • 100 g caurauguša speķa
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 100 g siera
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Pipari

Pagatavošana

40 min.
  1. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs, speķi gabaliņos.
  2. Kartupeļu šķēles kārtām liek ietaukotā veidnē. Pa vidu ieliek speķa gabaliņus.
  3. Virsū uzliek sviesta piciņas.
  4. Izspiež ķiploku, pārkaisa ar izvēlētajām garšvielām. Uzliek vāku un cep cepeškrāsnī.
  5. Kad kartupeļi krāsnī pabijuši kādas 20 min., uzber sieru un cep vēl līdz siers zeltains un kartupeļi gatavi.
    Labi garšo ar skābētiem gurķiem vai skābu kāpostu salātiem.

    Labu apetīti!
    Kad kartupeļi krāsnī pabijuši kādas 20 min., uzber sieru un...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dace Bērziņa 2018. gada 21. aprīlis 11:15
Ko par šo recepti teiktu Latvijas kardiologi? Man savulaik, kad mācījos par ārstu, tieši ar šo sacepumu salīdzināja pangas uz asinsvadu sieniņām.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi