Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Aknu sautējums ar pelmeņiem

2008. gada 7. janvāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Sīpolus sagriežam gredzenos, nedaudz apcepam sviestā un izklājam čuguna "pīles" dibenā.
2. Sagriežam mazos gabaliņos aknas un liekam pa virsu sīpoliem.
3. Burkānus sarīvējam uz sakņu rīves un nedaudz apcepam sviestā, tad klājam pa virsu aknām.
4. Virsū liekam kārtu ar pelmeņiem.
5. To visu pārlejam ar buljonu (var lietot arī karstā ūdenī izšķidinātu "kubiku"). Pēc garšas un izvēles var pievienot kādu garšvielu un sāli.
6. Uzliekam vāku un liekam cepeškrāsnī 200-230 °C uz 35 minūtēm.
7. Ēdam tāpat vai ar krējumu.
Uz augšu