Aknu sautējums ar pelmeņiem

Sastāvdaļas

  • 2 -3 vidēji sīpoli
  • 2 -3 burkāni
  • 500 g aknas (vistu, būs mīkstākas)
  • 300 -500 g pelmeņi
  • Apm. 0.5 l buljons

Pagatavošana

1 min.
  1. Sīpolus sagriežam gredzenos, nedaudz apcepam sviestā un izklājam čuguna "pīles" dibenā.
  2. Sagriežam mazos gabaliņos aknas un liekam pa virsu sīpoliem.
  3. Burkānus sarīvējam uz sakņu rīves un nedaudz apcepam sviestā, tad klājam pa virsu aknām.
  4. Virsū liekam kārtu ar pelmeņiem.
  5. To visu pārlejam ar buljonu (var lietot arī karstā ūdenī izšķidinātu "kubiku"). Pēc garšas un izvēles var pievienot kādu garšvielu un sāli.
  6. Uzliekam vāku un liekam cepeškrāsnī 200-230 °C uz 35 minūtēm.
  7. Ēdam tāpat vai ar krējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi