Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Svētku citrona un garšaugu vistiņa

Svētku citrona un garšaugu vistiņa

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 3 tējk. olīveļļas
  • 1/2 buntīte pētersīļu zaļumu
  • 1/2 tējk. timiāna
  • 1/2 citrona
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Vistu noskalo, nosusina. Ķiploka daiviņas sīki sasmalcina, pievieno sāli, ar asu nazi sīki saspaida viendabīgā masā. No pus citrona izspiež sulu. Ķiploku masu sajauc ar izspiesto citrona sulu un olīveļļu. Ar šo masu ieziež vistu no iekšpuses un ārpuses, ietin folijā un atstāj uz 30 minūtēm.
  2. No citrona puses, no kuras tika izspiesta sula, izņem sēklas un sagriež sīkos kubiciņos, sajauc ar sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumiem un timiānu.
  3. Citrona un zaļumu maisījumu ieliek vistā. Vistu dur uz iesma un cep cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes 180C temperatūrā, līdz būs zeltīti brūns un kraukšķīgs.

    Labu apetīti!
    Citrona un zaļumu maisījumu ieliek vistā. Vistu dur uz iesma...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas