Rīsi ar zaļajiem zirnīšiem

Sastāvdaļas

  • 4 -6 porcijām
  • 80 g cauraudzis speķis
  • 450 g zaļie zirņi
  • (svaigi izlobīti no apmēram1 kg pākstīm vai saldēti)
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 80 g svaigi rīvēta Monterigo siera
  • 250 g basmati rīsi
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 1 l gaļas buljona
  • 1 sīpols
  • Sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana

45 min.
  1. Speķi un sīpolus sagriež kubiciņos, smalki sakapā pusi no pētersīļiem. Kaltlā izkausē sviestu, tajā mazliet apcep speķi, sīpolus un pētersīļus.
  2. Pievieno zirņus un ¼ l buljona. Vāra līdz 15 min. Pievieno atlikušo buljonu un turpina vārīt.
  3. Pievieno rīsus un maisot ļauj tiem uzbriest, apmēram 20 minūtes. Pievieno pēc garšas sāli un piparus. Kad rīsi jau gatavi, maisot pievieno sviestu un Monterigo sieru.Pāri pārkaisa sakapātus pētersīļus. Pasniedz ar rīvētu Monterigo sieru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi