Sākums > Receptes > Uzkodas

Vistas galerts ar burkāniem

2007. gada 15. novembris
Foto: Depositphotos.com
Galerts - nav trekns, bet ļoti gards gan :) Baudi kopā ar maizīti vai kādu silto piedevu - kā nu labāk tīk.
Padoms: lai galertu vieglāk dabūtu laukā no trauciņa, to uz īsu brīdi iemērc karstā ūdenī.
Pagatavošanas laiks norādīts, neņemot vērā laiku, kas nepieciešams, lai galerts saželētu.
Pagatavošana
60 min
1. Vistas šķinķīšus un fileju nomazgā un nosusina uz papīra salvetes.
2. Fileju sagriež gabaliņos, apkaisa ar sāli, apslaka ar sojas mērci un atstāj iemarinēties.
3. Pa to laiku stilbiņus vāra verdošā ūdenī, kam pievienotas lauru lapas, piparu graudi, ķiploka daiviņas, uz pusēm pārgriezts sīpols, sāls. Pēc vajadzības noputo. Kad šķinķīši izvārījušies, tos izsmeļ un uz pāris minūtēm atdzesē. Buljonu nokāš caur sietiņu bļodā. Nolej pusglāzi buljona, ko atdzesē.
4. Sviestā apcep marinētos filejas gabaliņus.
5. Šķiņķīšus atdala no kauliem un ādas, sagriež gabaliņos. Sajauc kopā ar apcepto vistas fileju.
6. Katlā sakarsē sālsūdeni, ieber mazos gabaliņos sagrieztus burkānu uz lēnas uguns vāra 15 minūtes. Gatavos burkānus nokāš.
7. Želatīnu iemaisa glāzē atdzesēta buljona un uzbriedina.
8. Novērtē atlikušo buljonu, vai nav par treknu, ja nepieciešams atšķaida ar vārītu ūdeni. Pieliek un izšķīdina uzbriedušo želatīnu.
9. Nelielu trauciņu apakšā gar malām liek novārītos burkānus, tad sagatavoto vistas gaļu un pārlej ar burljonu, kuram pievienots želatīns. Trauciņus neliek līdz malām pilnus ar gaļu, atstāj kādu daļu brīvu.
10. Trauku vismaz uz 24 stundām novieto ledusskapī. Pēc tam galertu uzmanīgi izgāž uz šķīvja.
Pasniedz rotātu ar zaļām salātlapām un pētersīļiem.

Lai labi garšo!
Uz augšu