1- 2 mazās paciņas krēmsiera - daudzums pēc paša ieskatiem
Pūdercukurs
4olas
1½ tase cukura
1tase augu eļļas
2tējk. vaniļas ekstrakta
1½ tējk. sodas
1tējk. sāls
4tējk. malta kanēļa
1tase sakapātu valriekstu
Sviests - cepamo formu ieziešanai
Mannā
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
150 min.
Vidēja izmēra bļodā sajauc rīvētos burkānus ar brūno cukuru. Uz 1 stundu atliek malā, tad piejauc sakapātas rozīnes.
Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Ietauko un apkaisa ar mannu divas kūkas formas (~24 cm diametrā).
Lielā bļodā iesit un sakuļ olas. Nepārtraukti kuļot, pakāpeniski pievieno cukuru, eļļu un vaniļu. Iemaisa sastampāto ananasu.
Sajauc miltus, cepamo sodu, sāli un kanēli un kārtīgi iejauc masā.
Visbeidzot pievieno burkānu maisījumu un valriekstus, un gatavo masu vienmērīgi izklāj abās pannās.
Cep 45 - 50 minūtes (labi sakarsētā krāsnī), līdz kūka liekas gatava (to var pārbaudīt, iebakstot sērkociņu kūkā – ja tas neķer mīklu, tad gatava). Pirms izņem no pannām, kūka 10 minūtes jāatdzesē.
Kad abas daļas pilnībā atdzisušas, veido kūku. Starp daļām un virspusi apzieš ar krēmveida siera masu (sajauc krēmveida sieru ar pūdercukuru). Pārkaisa gatavo kūku ar sasmalcinātiem valriekstiem.