Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Burkānkūka ar ananasu, valriekstiem un siera krēmu

2007. gada 28. oktobris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
150 min
1. Vidēja izmēra bļodā sajauc rīvētos burkānus ar brūno cukuru. Uz 1 stundu atliek malā, tad piejauc sakapātas rozīnes.
2. Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Ietauko un apkaisa ar mannu divas kūkas formas (~24 cm diametrā).
3. Lielā bļodā iesit un sakuļ olas. Nepārtraukti kuļot, pakāpeniski pievieno cukuru, eļļu un vaniļu. Iemaisa sastampāto ananasu.
4. Sajauc miltus, cepamo sodu, sāli un kanēli un kārtīgi iejauc masā.
5. Visbeidzot pievieno burkānu maisījumu un valriekstus, un gatavo masu vienmērīgi izklāj abās pannās.
6. Cep 45 - 50 minūtes (labi sakarsētā krāsnī), līdz kūka liekas gatava (to var pārbaudīt, iebakstot sērkociņu kūkā – ja tas neķer mīklu, tad gatava). Pirms izņem no pannām, kūka 10 minūtes jāatdzesē.
7. Kad abas daļas pilnībā atdzisušas, veido kūku. Starp daļām un virspusi apzieš ar krēmveida siera masu (sajauc krēmveida sieru ar pūdercukuru). Pārkaisa gatavo kūku ar sasmalcinātiem valriekstiem.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu