Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Ātrās ķilavas

Foto: Shutterstock.com
Pagatavošana
10 min
1. Tirgū vai kur citur nopēr 1 kg svaigas brētliņas (ja žaunas sarkanas, tad brēčas nav svaigas).
2. Ieber bļodā un iemaisa visu sāli, cukuru, piparus ( samaisa ar rokām).
3. Paņem trauku, kuram varēs pēc tam piemērot slogu. Tajā skaisti ( kā konservubundžā) blīvi saliek brēčas.
4. Uzliek slogu un uz apm 10-15 ha noliek vēsumā.
5. Nepatīkamākais posms-BRĒČU TĪRĪŠANA!!!
6. Kārto uz maizītēm ( pēc izvēles-ar vai bez vārītas olas šķēlītes). Tā nav taisnība, ka ķilavas labāk garšo uz rupjmaizes.. Mums vislabāk garšo uz ,,Liepājas maiznieka,, kliju-rozīņu bulkām.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu