Ātrās ķilavas

Sastāvdaļas

  • * 1 kg brētliņas(brēčas)
  • * 3 ēdamkarotes rupjās sāls bez kaudzes
  • * 1 ēdamkarote cukura bez kaudzes
  • * 1 tējkarote svaigi rupji malti melnie pipari

Pagatavošana

10 min.
  1. Tirgū vai kur citur nopēr 1 kg svaigas brētliņas (ja žaunas sarkanas, tad brēčas nav svaigas).
  2. Ieber bļodā un iemaisa visu sāli, cukuru, piparus ( samaisa ar rokām).
  3. Paņem trauku, kuram varēs pēc tam piemērot slogu. Tajā skaisti ( kā konservubundžā) blīvi saliek brēčas.
  4. Uzliek slogu un uz apm 10-15 ha noliek vēsumā.
  5. Nepatīkamākais posms-BRĒČU TĪRĪŠANA!!!
  6. Kārto uz maizītēm ( pēc izvēles-ar vai bez vārītas olas šķēlītes). Mums vislabāk garšo uz ,,Liepājas maiznieka,, kliju-rozīņu bulkām.
  7. Tā nav taisnība, ka ķilavas labāk garšo uz rupjmaizes.
  8. ĶILAVMAIZES VIESI VIENMĒR NOĒD PIRMĀS!!!!!!!!

Komentāri

leonids 2015. gada 22. oktobris 14:06
Sāls un cukura attiecība 3:1,izmantoju piecu piparu maisījumu+lauru lapas+smaržīgie pipari.Maisījumā smaržīgie pipari jau ir,pieberu katrā kārtā vēl pa 3-5 graudiņiem,dažus kriksīšus lauru lapas,sakārtoju ciešās rindās,lieku slogu,kaut vai1l burku ar ūdeni,pēc 40 min produkts ir gatavs.Sanāk aromātiski un garšīgi.
A Giņč saka 2012. gada 24. novembris 18:58
Esmu taisījis abos variantos. Gan no sākuma sakārtojis un tad kaisījis garšvielas gan arī visu sagāzis lielākā bļodā, sajaucis ar garšvielām UN tad sakārtojis smuki. Abi varianti garšo labi ! :) Man uz KG brētliņu vajag vairāk rupjo sāli.
rudais 2011. gada 1. aprīlis 00:08
brekus vajag salikt pa kartam katra karta uzkaisot sals maisijumu nevis kautka ar rokam svandit

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi