Slēgtā ābolu kūka

2007. gada 9. septembris
Foto: Kristīne Meistere
Pagatavošana
50 min
1. Mīklai sviestu ar miltiem saplucina, pielej siltā pienā izšķīdinātu raugu un visu samīca.
2. Ābolus notīra, izņem serdes un sagriež nelielos gabaliņos. Cukuru sajauc ar kanēli un atliek vienu ēdamkarti. Ābolus pārkaisa ar cukuru, kas sajaukts ar kanēli, un visu masu samaisa.
3. Taisnstūrveida cepamo formu ieziež ar sviestu. Mīklu sadala divās daļās un izveltnē taisnstūrveida formā. Vienu daļu ieklāj formā, uzloka malas un liek ābolus. Pa virsu liek otru mīklas plāksni, lieko mīklu nogriež. savienojuma vietā mīklas plāksnes saspiež kopā ar pirkstiem. No nogrieztās mīklas saveļ bumbiņas, saplacina un saliek mīklas virspusē. Sakuļ olu un ar otiņu pārziež virsu. Uz katra mīklas aplīša uzkaisa cukuru ar kanēli.
4. Cep 40 minūtes cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Atdzisušu kūku sagriež kvadrātiņos.
Uz augšu