Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grillēta vistiņa ar baziliku

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vista vai cālis
  • 1 -2 citroni
  • 100 g sviests
  • 5 g baziliks sauss, bet labāk svaigs neliela buntīte
  • Sāls
  • Pipari
  • 100 g tomātu mērce (var būt gan maiga, gan pikanta pēc gaumes)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Ņem sviestu ieliek bļodiņā, pievienu pusi no bazilika daudzuma (ja svaigs tad jāsaplucina), sāli, piparus (var arī citas garšvielas un zaļumus). Sviestu samīca kopā ar garšvielām- līdz tas kļūst mīksts, bet ne šķidrs. Ņem vistu un iegūto sviesta masu ieziež vistai zem ādas- cik nu to ir iespējams izdarīt. Izspiež no sitrona sulu, sajauc ar tomātu mērci, sāli, pipariem un baziliku. ierīvē vistu ar iegūto šķidrumu, aatlikušo ielej vistai iekšā. vistu uz pāris stundām ievieto ledusskapī lai marināde un garšvielas ievelkas.
  2. Vistu sprauž uz rotējošā grilla, vai liek uz pannas cepeškrāsnī cepties 180-200 c aptuveni uz stundu. vēlams savākt no vistas iztecējošo šķidrumu- cepšanās laikā. No tā var pagatavot ļoti gardu mērci.
  3. Vistu var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem. klāt labi garšo barbequ mērce, vai pašu pagatavotā mērce.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas