Balta merce

Sastāvdaļas

  • Liellopu vai vistas gaļas buljona
  • Sviests
  • 1 sīpols vai puravs
  • Milti
  • Sāls
  • Citronu sula
  • Cukurs
  • Zaļumi

Pagatavošana

40 min.
  1. Sasmalcinātus sīpolus apcep sviestās pieber miltus un maisot izkarsē. Tad pielej buljonu, pieliek sāli un lēni vāra 10—15 minūtes. Pēc tam izkāš, pievieno citronu sulu un cukuru un uzvāra. Beidzot pieliek sviestu ,sasmalcinātus zaļumus un izmaisa.
  2. Baltajai mērcei var pievienot olu dzeltenumus, kas sakulti ar saldu krējumu, un mērci uzkarsēt līdz 75°C temperatūrai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi