Klasiski marinēti gurķi

Klasiski marinēti gurķi
Foto: Depositphotos.com
Visus pagatavošanas etapus daru vienlaicīgi: kamēr gatavojās marināde, lieku gurķus burkā, vienlaicīgi sildu ūdeni, pārleju ar karstu marinādi gurķus un lieku uzreiz pasterizēt 80 grādu karstā ūdenī. Ārā ņemu tad, kad gurķi sāk mainīt krāsu. Ja pa ilgu, tad var palikt mīksti.

Sastāvdaļas

  • 1 l kvalitatīva ūdens
  • 2 ēd. k. sāls
  • 5 ēd. k. cukura
  • 6 ēd. k. galda etiķa vai 1 ēd. k. esences
  • 2 lapas bazilika
  • 4 krustnagliņas
  • 1 upeņu lapa
  • 1 ķiršu lapa
  • 5 cm resnuma mārrutks 1.5 cm garš
  • Dilles padaudz/var būt sagriezti stublāji
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 10-12 melnie graudu pipari
  • 1 šaura ripiņa asā sarkanā pipara
  • Mazliet pētersīļi vai selerijas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzvāra ūdeni, vārīšanas gaitā pieber sāli, cukuru pēc norādītajām proporcijām, pieliek mazliet lauru lapas. Pēc uzvārīšanās noņem no uguns. Kad ūdens mazliet atdzisis, pielej klāt etiķi. Uzliek vāku lai etiķis neiztvaikotu. Marinādes daudzums ir apmēram ½ no burkas tilpuma.
  2. Tīrās burkās (vislabāk 1.7 l tilpuma ar aizgriežamiem vāciņiem) saber padaudz dilles, ķiploku daiviņas (pašas galvenās garšvielas gurķiem) un pārejās garšvielas. Ar pipariem pēc izjūtām, melnos padaudz, ja grib asākus, tad asos sarkanos mazliet vairāk. Smaržīgos neiesaku, tie dod jocīgu piegaršu, tāpat nevajag pārforsēt ar mārrutkiem.
  3. Burkās, virsū garšvielām, gareniski un blīvi saliek vidēja lieluma, nomazgātus, tīrus gurķus. Burkas augšēja daļā, lai nepaliktu brīva vieta, saliek mazos gurķīšus.
  4. Gurķus burkās pārlej ar marinādi, uzliek vāciņus un liek pasterizēties 80 grādu krastā ūdenī, tiklīdz gurķi sāk mainīt krāsu, ņem ārā, aizgriež vāciņu. Burku paviļā vai pagroza, lai izlīdzinās temperatūra un noliek apgrieztā stāvoklī uz vāciņa.

    Lai labi garšo!
    Gurķus burkās pārlej ar marinādi, uzliek vāciņus un liek pas...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Daile Veinšteine 2016. gada 11. augusts 12:39
Ļooti laba.manam vīram tā garšo.ka ēd ziemas krājumus.Pērk visu.lai tik taisu vēl.
Lilija 2016. gada 5. augusts 20:16
Paldies,Aivar.
Mannā Putra 2012. gada 26. jūlijs 15:47
Kādu garšu piedod ķiršu lapas? Manuprāt, tās ir bezgaršīgas!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi