Sākums > Receptes > Konservējumi

Klasiski marinēti gurķi

2007. gada 1. augusts
Foto: Depositphotos.com
Visus pagatavošanas etapus daru vienlaicīgi: kamēr gatavojās marināde, lieku gurķus burkā, vienlaicīgi sildu ūdeni, pārleju ar karstu marinādi gurķus un lieku uzreiz pasterizēt 80 grādu karstā ūdenī. Ārā ņemu tad, kad gurķi sāk mainīt krāsu. Ja pa ilgu, tad var palikt mīksti.
Pagatavošana
60 min
1. Uzvāra ūdeni, vārīšanas gaitā pieber sāli, cukuru pēc norādītajām proporcijām, pieliek mazliet lauru lapas. Pēc uzvārīšanās noņem no uguns. Kad ūdens mazliet atdzisis, pielej klāt etiķi. Uzliek vāku lai etiķis neiztvaikotu. Marinādes daudzums ir apmēram ½ no burkas tilpuma.
2. Tīrās burkās (vislabāk 1.7 l tilpuma ar aizgriežamiem vāciņiem) saber padaudz dilles, ķiploku daiviņas (pašas galvenās garšvielas gurķiem) un pārejās garšvielas. Ar pipariem pēc izjūtām, melnos padaudz, ja grib asākus, tad asos sarkanos mazliet vairāk. Smaržīgos neiesaku, tie dod jocīgu piegaršu, tāpat nevajag pārforsēt ar mārrutkiem.
3. Burkās, virsū garšvielām, gareniski un blīvi saliek vidēja lieluma, nomazgātus, tīrus gurķus. Burkas augšēja daļā, lai nepaliktu brīva vieta, saliek mazos gurķīšus.
4. Gurķus burkās pārlej ar marinādi, uzliek vāciņus un liek pasterizēties 80 grādu krastā ūdenī, tiklīdz gurķi sāk mainīt krāsu, ņem ārā, aizgriež vāciņu. Burku paviļā vai pagroza, lai izlīdzinās temperatūra un noliek apgrieztā stāvoklī uz vāciņa.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu