Sākums > Receptes > Deserti

Aukstā biezpiena-jogurta torte

2007. gada 5. jūlijs
Foto: krizantema :)
Pagatavošana
60 min
1. Sajauc veinā masā biezpienu (labi sasmalcinātu, lai nebūtu lielu gabalu), sajauc masu kopā ar jogurtu, pieliek klāt rozīnes, vaniļas cukuru, sarīvētu citronu miziņu, nedaudz var arī ieliek sagrieztus gabaliņus no persiku kompota, ja jogurtā nav, sasmalcinātu marmelādi un želantīnu 1l masas sacietēšanai. Želant;inu izkausē uz lēnas uguns un tad atdzesē.
2. Izvēlas taisnstūra veida trauku un liek pienā izmērcētus (ieliek pienā un nepaturot ņem ārā, savādāk būs pārāk mīksti un izjuks) cepumus - 2x3 (atkarībā no trauka). Uz cepumu pamatnes lej virsū biezpiena masu, tad atkal liek cepumu kārtu, biezpiena masu. Cepumus var izklāt arī gar trauka malām. Liek saldētavā uz 15 min (ne ilgāk), lai sastingst masa ātrāk.
3. Sakuļ putukrējumu ar nedaudz cukuru, izspiestu 1citrona sulu, pieliek želantīnu (želantīns,lai būtu atdzisis, bet ne sastindzis). Samaisa. Klāj virsū sastingušajai biezpiena masai. Liek ledusskapī, kamēr sastingst.
4. Sagriež persiku pusītes šķēlītēs un izvieto pa tortes virsmu. Sulai pievieno izkausētu želantīnu un lēnām, lai nesajuaktos ar iepriekšējo kārtu, pārlej augļus.
5. Galarezultātā izveidojas 3 kārtu torte. Ar augļiem var variēt un izvēlēties sev tīkamāko garšu.
6. Biezpiena masai var likt klāt arī 2 atsevišķi sakultus olu dzeltenumus un putukrējuma kārtai sakultus 2 olu baltumus, bet tad torte kļūst treknāka.
Uz augšu