Siera kūka jeb cheesecake ar zemenēm

Siera kūka jeb cheesecake ar zemenēm
Foto: Depositphotos.com
Kūkai var pievienot jebkurus augļus, šokolādi, kakao - variāciju ļoti daudz. Tāpat arī smilšu mīklu pirms kūkas mīklas uzliešanas var pārklāt ar džemu vai ievārījumu - ļoti labi der rīvēti ķirši vai zemenes ar cukuru.

Sastāvdaļas

  • 300 g smilšu mīklas
  • 2-4 paciņas Filadelfijas vai Creme Bonjure (parastais) biezpiensiera
  • 4-6 olas (ja lielās, tad vienu atņemam)
  • Cukurs pēc garšas
  • 1/2 tējk. vaniļas cukura
  • 1/2 citrona miziņa
  • 1/2 apelsīna miziņa (var arī karoti citrona sulas)
  • 1/2 apelsīna sula
  • 1-2 ēd. k. krējuma (var arī nebūt)
  • 1-2 ēd. k. miltu (pēc vajadzības)
  • Zemenes - saldētas atlaidinātas vai no kompota
  • Zemeņu mērce - pirkta vai pašgatavota

Pagatavošana

140 min.
  1. Sarīvē citrona un apelsīna miziņas, pievieno 1/2 apelsīna (+citrona) sulu, olu dzeltenumus un sieru, to visu kārtīgi samaisa blenderī. Pievieno cukuru pēc garšas - mīklai nav jābūt saldai, bet tik daudz, lai nebūtu par skābu.
  2. Saputo olu baltumus un iemaisa iegūtajā masā. Beigās pievieno krējumu.
  3. Mīklai jābūt tādā konsistencē kā plāno pankūku mīklai - ne šķidrai, bet lejamai. Ja mīkla pavisam šķidra - pievieno nedaudz miltus. Mīklas pagatavošana aizņem 10 - 15min.
  4. Izklāj apaļo cepamo formu no 24 cm - 26 cm (sanāk zemāka) ar cepamo papīru vai kādu taukvielu. Izliek ar smilšu mīklu 0,5 cm - 1 cm biezumā, pārklājot arī maliņas. Formā lej sagatavoto masu.
  5. Cep 1h (bez durvju virināšanas) 170-180 grādu temperatūrā. Pēc stundas krāsns durvīs ieliek koka karoti un ļauj kūkai atdzist vēl vienu stundu.
  6. Kūku izrotā ar zemenēm un visu pārlej ar zemeņu mērci - to gatavo pats vai arī iegādājas gatavu.

    Labu apetīti!
    Kūku izrotā ar zemenēm un visu pārlej ar zemeņu mērci - to g...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

kika 2012. gada 9. novembris 18:54
Manam vīrietim garšoja! Paldies! :)
peteris 2010. gada 10. oktobris 15:31
vienreiz taisiju sanaca loti loti laba

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi