Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Siera kūka jeb cheesecake ar zemenēm

2007. gada 2. marts
Foto: Depositphotos.com
Kūkai var pievienot jebkurus augļus, šokolādi, kakao - variāciju ļoti daudz. Tāpat arī smilšu mīklu pirms kūkas mīklas uzliešanas var pārklāt ar džemu vai ievārījumu - ļoti labi der rīvēti ķirši vai zemenes ar cukuru.
Pagatavošana
140 min
1. Sarīvē citrona un apelsīna miziņas, pievieno 1/2 apelsīna (+citrona) sulu, olu dzeltenumus un sieru, to visu kārtīgi samaisa blenderī. Pievieno cukuru pēc garšas - mīklai nav jābūt saldai, bet tik daudz, lai nebūtu par skābu.
2. Saputo olu baltumus un iemaisa iegūtajā masā. Beigās pievieno krējumu.
3. Mīklai jābūt tādā konsistencē kā plāno pankūku mīklai - ne šķidrai, bet lejamai. Ja mīkla pavisam šķidra - pievieno nedaudz miltus. Mīklas pagatavošana aizņem 10 - 15min.
4. Izklāj apaļo cepamo formu no 24 cm - 26 cm (sanāk zemāka) ar cepamo papīru vai kādu taukvielu. Izliek ar smilšu mīklu 0,5 cm - 1 cm biezumā, pārklājot arī maliņas. Formā lej sagatavoto masu.
5. Cep 1h (bez durvju virināšanas) 170-180 grādu temperatūrā. Pēc stundas krāsns durvīs ieliek koka karoti un ļauj kūkai atdzist vēl vienu stundu.
6. Kūku izrotā ar zemenēm un visu pārlej ar zemeņu mērci - to gatavo pats vai arī iegādājas gatavu.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu