Kūkai var pievienot jebkurus augļus, šokolādi, kakao - variāciju ļoti daudz. Tāpat arī smilšu mīklu pirms kūkas mīklas uzliešanas var pārklāt ar džemu vai ievārījumu - ļoti labi der rīvēti ķirši vai zemenes ar cukuru.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
300gsmilšu mīklas
2-4paciņas Filadelfijas vai Creme Bonjure (parastais) biezpiensiera
4-6olas (ja lielās, tad vienu atņemam)
Cukurs pēc garšas
1/2tējk.vaniļas cukura
1/2citrona miziņa
1/2apelsīna miziņa (var arī karoti citrona sulas)
1/2apelsīna sula
1-2ēd. k.krējuma (var arī nebūt)
1-2ēd. k.miltu (pēc vajadzības)
Zemenes - saldētas atlaidinātas vai no kompota
Zemeņu mērce - pirkta vai pašgatavota
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
140 min.
Sarīvē citrona un apelsīna miziņas, pievieno 1/2 apelsīna (+citrona) sulu, olu dzeltenumus un sieru, to visu kārtīgi samaisa blenderī. Pievieno cukuru pēc garšas - mīklai nav jābūt saldai, bet tik daudz, lai nebūtu par skābu.
Saputo olu baltumus un iemaisa iegūtajā masā. Beigās pievieno krējumu.
Mīklai jābūt tādā konsistencē kā plāno pankūku mīklai - ne šķidrai, bet lejamai. Ja mīkla pavisam šķidra - pievieno nedaudz miltus. Mīklas pagatavošana aizņem 10 - 15min.
Izklāj apaļo cepamo formu no 24 cm - 26 cm (sanāk zemāka) ar cepamo papīru vai kādu taukvielu. Izliek ar smilšu mīklu 0,5 cm - 1 cm biezumā, pārklājot arī maliņas. Formā lej sagatavoto masu.
Cep 1h (bez durvju virināšanas) 170-180 grādu temperatūrā. Pēc stundas krāsns durvīs ieliek koka karoti un ļauj kūkai atdzist vēl vienu stundu.
Kūku izrotā ar zemenēm un visu pārlej ar zemeņu mērci - to gatavo pats vai arī iegādājas gatavu.