Sākums > Receptes > Deserti

"mokas kafijas bučiņas

2005. gada 21. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
145 min
1. Izklāj cepešpannu ar pergamentu vai foliju. Nelielā traukā samaisi pūdercukuru, kakao pulveri, cieti un espreso pulveri. Vidēja lieluma traukā ar elektrisko mikseri saputo olu baltumu un vaniļu. Pamazām pa 1 ēdamkarotei pievieno cukuru, turpini putot, līdz izveidojas cietas putas. Pamazām iecilā kakao maisījumā.
2. Pārvieto maisījumu uz cepumu veidotāju. Izspied uz cepešpannas 24 aptuveni 5 centimetrus lielus cepumiņus (vai veido cepumiņus ar tējkaroti, uzlejot maisījumu uz pannas).
3. Cep 250°C karstā krāsnī 1 stundu. Atdzesē uz cepešpannas. Noņem cepumus no pergamenta vai folijas.
4. Nelielā kastrolī sajauc šokolādi un taukvielas. Karsē uz lēnas uguns, līdz šokolāde ir izkususi. Apsmidzini cepumus ar izkausēto šokolādi. Recepte paredzēta 24 cepumiem.
Uz augšu