Sākums > Receptes > Uzkodas

Čebureku čebureki

2007. gada 24. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Zeltaini apcepti čebureki ar kraukšķīgu mīklu, kas slēpj sulīgu un aromātisku pildījumu. Īsta bauda katrā kumosā!
Pagatavošana
40 min
1. Gatavo mīklu. Bļodā iesit olu, pievieno sāli, sodu un sakuļ. Pievieno un iekuļ kefīru. Pa daļām ber klāt un iemīca miltus.
Miltus pievieno tik daudz, līdz mīcot mīkla vairs nelīp pie rokām. Mīklu labāk dot mīcīt un rullēt saviem vīriešiem, jo tur vajag daudz spēka, lai to izmīcītu un plāni izrullētu.
2. Gatavo pildījumu, pannā apcepot visas sastāvdaļas. Pildījumu atdzesē.
3. No mīklas izspiež vai izgriež vēlamā lieluma apļus, liek tajos pildījumu, aizspiež maliņas ar dakšu.
4. Ielej pannā lielu daudzumu eļļas. Kad tā uzkarsusi, liek pannā čeburekus un apcep zeltainus no abām pusēm.

Liek uz salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu, ēd siltus.

Labu apetīti!
Foto: Evija Šimanovska
Uz augšu