Aizmirstie pelmeņi

2007. gada 8. janvāris
Foto: Amanda Aizpuriete
Pagatavošana
30 min
1. Kad jāatkausē ledusskapis un saldēšanas kamerā atrodas piemirsta pelmeņu paka:
2. pelmeņus liek vārīties.
3. Burkānus sarīvē.
4. Sasmalcina sīpolu un ķiploku, liek cepties pannā uz nelielas uguns. Pēc 3 min. pievieno rīvētos burkānus. Vēl pēc 3 min. - garšvielas. Es pieliku ēdamkaroti tomātu pastas, tumšo sojas mērci un vokam paredzēto garšvielu maisījumu.
5. Atstāj burkānus sautēties vēl dažas minūtes. Sajauc apm. 150 gr. biezpiena ar glāzi piena un pusglāzi krējuma vai majonēzes (vai abiem), pieber 2 ēdamkarotes rīvēta siera. (Izmantoju to, kas tobrīd bija tai pašā ledusskapī; sastāvdaļas un proporcijas noteikti var mainīt, galvenais - lai šis maisījums cepeškrāsnī sacietē.)
6. Sajauc izvārītos pelmeņus ar izsautētajiem burkāniem, liek ietaukotā veidnē, pārlej ar biezpiena maisījumu un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc minūtēm 15 būs gatavs.
Uz augšu