Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Līņa galerts

Līņa galerts

FOTO: Romans Vitkovskis

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 Līnis apmēram 1kg - 1,5kg
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 citrons
  • Etiķis
  • 3 lauru lapas
  • 5 smaržīgie pipari
  • 1 tējkarote zivju garšvielas
  • 1 tējkarote sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Līni iztīra, izgriež žaunas, sadala pēc iespējas lielākos gabalos, liek katlā (kopā ar galvu un spurām), pievieno sīpolu, sāli un pārlej ar ūdeni. Uzvāra un pievieno garšvielas, vāra kamēr sīpols mīksts. Līni izceļ, atdala gaļu no asakām un to ievieto bļodinās. Buljonu novāra līdz paliek tikai tik daudz, lai tikko nosegtu gaļas gabaliņus bļodiņās un ar to pārlej gaļu, atdzesē un liek ledusskapī (galerē bez želantīna). Citronam izspiež sulu un sajauc to ar etiķi attiecībā 1:1. Pasniedz ar iegūto mērci.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ātrā dārzeņu zupiņa

Ātrā dārzeņu zupiņa

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas