Brieža gaļa

2005. gada 23. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Filejā ar smailu nazi izdara iegriezumus, kuros ievieto speķa un ķiploka šķēlītes, pēc tam fileju ierīvē ar sāls un piparu maisījumu, sāli vajag mazliet vairāk kā mājdzīvnieku gaļai.
2. Atstāj vēsā vietā aptuveni 30 - 60 min., pēc tam ietin folijā un liek cepeškrāsnī, kura uzkarsēta līdz 200 - 250 grādiem. Cep aptuveni 60 minūtes, gatavību pārbauda, iedurot filejā koka irbulīti - ja dūruma vietā izdalās caurspīdīgs šķidrums, tad ir gatavs, ja sarkanīgs vai rozā - nav gatavs.
3. Cepeti var lietot gan karstā, gan aukstā veidā. Labu apetīti :)
Uz augšu